lunes, 30 de septiembre de 2013

ANTIPARQUES (PARET DÓNDE PETA EL RIU MALO, CAVALLERS)

Una altra via que també ja feia uns anys que l'havia feta i l'he tornat a repetir, roca molt bona en general com a tot Cavallers, però els tres primers llargs bastant incòmodes degut a que vas alternant roca i vegetació el tercer llarg ja pinta més seriós, comences per bones preses i bones aderències fins que arribats un punt s'acaben les dos, i resolem el pas fent un flanqueig una mica per sota i cap a la dreta fins arribar a la següent xapa, desprès un petit sostre que es supera com molts altres passos "BLOQUEJA I PUJA PEUS!!!" seguim en aderència fins a la reunió. El següent llarg es d'anar fent durant 40 metres de pura aderència fins a la reunió. El penúltim senzill, ràpid i que es disfruta, i l'últim totalment per equipar i que també es disfruta lo seu. En general recomanable si no fos pels tres primers llargs.
Una opció força recomanble es començar per la via veïna de Agugetas de color rosa i quan la rapelem tornem a pujar per la antiparques.

CLASICA I CONFORTABLE (PARET DEL ENANITO DURO, CAVALLERS, LA VALL DE BOÍ)

Ja feia tres o quatre anys que no feia aquesta via, i com que el colega tenia ganes de fer alguna via ficant els friends, ens vam decantar per aquesta.
La via, com moltes d'aquesta zona es mooooolt bona, equipament el just i necessari per als llocs on no es pot ficar res, la resta tot fisures de diferents tamanys en les quals els friends entren a caldo. De fet en tota la via a part de les reunions crec que nomès hi ha alguna xapa al segon llarg, alguna al tercer i potser alguan altra en algún altre llarg, en total unes 6 xapes.

La via comença en un primer llarg que s'hi t'agafa una mica fred et farà tibar de valent i en el qual no trobarem cap xapa ficada, el segon es un pateo per un prat, el tercer i el quart que són de V+ obligat i d'adherència però que es deixen fer molt bé, després tornem a encadenar un altre prat, aquest una mica més llarg i que ens deixa a la segona part de la paret (la més espectacular) el llarg que ens trobem aquí es de 6a totalment per equipar (entren tots els friends del món mundial!!!!)
i després el llarg més dur de la via, un de 6b també qüasi bé tot per equipar, dic qüasi bé tot perque just al tram més difícil del llarg i quan la fisura comença a ser cega i ja vas petat de braços, trobés un fisurer encastat (ja fa molts anys que hi és.....) que és la salvació, un cop superat aquest pas ja via fins al final ja es un passeig.

MOOOOOLT RECOMANABLE!!!!